razvan bordeanu

Sunt Răzvan Bordeanu și îți urez bun venit pe pagina mea personală.

Mai jos veți găsi principalele mele competențe, date biografice, fragmente din ultimele lucrări, articole de interes precum si alte informații despre proiectele în care sunt implicat. Sper să găsești aici informații utile. Îți urez lumina bună în găsirea inspirației!

SCURTE DATE BIOGRAFICE
  • Principalele competențe
    • În prezent, activez în cadrul unei agenții creative de publicitate din București. Am rămas însă fidel artei și istoriei acesteia. Folosesc fotografia, lumina și sunetul ca principal discurs artistic. Îmi concep lucrările în serii și experimentez tehnici vechi de fotografie.

      Mă atrag mai mult umbrele decât sclipirile de moment. Chiar dacă iubesc adevărul, mă simt mai apropiat de Platon decât de Aristotel.

      Mă definesc ca un NON_Artist vizual.

      "χαλεπὰ τὰ καλά"
  • STUDII
    • Liceul Tudor Vladimirescu București - dep. Matematică Informatică
      Universitatea tehnică de construcții București - dep. Traducere si interpretare
      Universitatea națională de arte București - dep. Foto / Video
      UNATC București dep. Light and Sound Design
  • EXPERIENTA PROFESIONALA
    • In prezent: Specialist in marketing si publicitate / Managing partener: Creative IT Media - Agentie de publicitate
      Experiente profesionale trecute: UX/UI Designer | Web&Graphic Designer

Imaginea ca limbaj universal

Imaginea reprezintă un fundament al tuturor activităților umane. Stăpânirea artei imaginii – atât crearea, cât și interpretarea acesteia – deschide porți noi și oferă modalități mai profunde de raportare la lume. Imaginea este Vorbire. Procesul de gândire și interacțiune cu realitatea se construiește în jurul imaginii.

dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ai gusturi bune…

Câteva cuvinte despre fotografie:

Fotografia este doar o altă modalitate de a te raporta la Imagine. Față de alte arte, fotografia este cea mai sinceră: îți dă cât îi dai. Are capacitatea de a percepe realitatea „așa cum este,” oglindită în ochii fotografului. Fotografia poate fi un discurs mai profund decât realitatea însăși. Ea poate „anula” timpul exterior, înmagazinând timpul ei: timpul declanșării – un prezent continuu și absolut. În acest fel, fotografia ajunge să fie în măsură să schimbe starea și chiar gândirea unei persoane. Astfel, iată cum fotografia a reușit să îndeplinească una dintre cele mai de preț dorințe ale omenirii: să oprească timpul în loc.

Încă din primele zile de la apariție fotografia a avut un impact considerabil asupra artelor vizuale. Avangarda artiștilor a trebuit să se reinventeze, să părăsească realismul căutat de secole și să meargă către abstractizare.

De astăzi, pictura este moartă – Paul Delaroche

Pentru societate beneficiile au fost enorme: știință, documentare, jurnalism, la expresie artistică și păstrarea amintirilor personale. Omul de rând reușește să își imortalizeze persoanele iubite, fără a mai apela la un artist plastic (pictor, grafician etc): privilegiu rezervat doar persoanelor din înalta societate.

Ultimele articole publicate

14 iunie 2024
Interacțiunea cu persoanele toxice

Activitatea mea de fotograf, precum și cea în cadrul agenției de publicitate, a presupus o interacțiune constantă cu oameni din diverse medii sociale. Am avut ocazia să întâlnesc persoane din toate categoriile, de la cei cu foarte puțină educație la intelectuali de renume, și de la persoane fără ocupație la CEO-uri de multinaționale. Cu mulți …

Vezi detalii
14 iunie 2024
Prima fotografie cu mesaj din lume (tehnică vs. artă)

Prima fotografie conceptuală a istoriei Aveți în față una dintre primele fotografii cu mesaj din istoria fotografiei. Povestea din spatele ei este una tristă. Acesta este intitulată „Autoportret ca un om înecat” („Self-Portrait as a Drowned Man”), realizată de Hippolyte Bayard în 1840. Aceasta este una dintre primele fotografii conceptuale și este semnificativă din mai …

Vezi detalii
19 noiembrie 2022
Relația imagine-spațiu și expozitia Claudiu Guraliuc

Recent am vizitat, în cadrul unui showroom din București, ce comercializează aparatură foto, o expoziție a fotografului Claudiu Guraliuc. Pe Claudiu Guraliuc îl cunosc, virtual vorbind și îi urmăresc evoluția de ceva vreme. Dânsul fiind din Cluj, așteptăm cu nerăbdare ocazia să văd și ceva material, fizic.  Lucrările lui au ceva aparte: eclerajul, compoziția, tonalitatea, …

Vezi detalii
relatia imagine spatiu
14 martie 2022
Cat de incredere este informatia din Wikipedia?

Cat de incredere sunt sursele online si cand Wikipedia se inseala? Cat de incredere este informatia din Wikipedia? Prin acest articol voi atinge un subiect sensibil. Odata cu revolutia internetului avem si  senzatia ca accesul la informatie este instantaneu, la doar cateva click-uri distanta. In cautarea unui raspuns promt, in rezolvarea unei probleme, economisim resurse …

Vezi detalii
cat_de_incredere_este_informatia_din_wikipedia
25 august 2021
Cel mai important artist al Renasterii
Cine este cel mai important artist al Renasterii Italiene? Raspunsul la aceasta intrebare, nu este deloc unul usor. Intrebarea in sine este complicata. Este greu de explicat un fenomen de un asemenea calibru, precum Renasterea Italiana printr-o singura personalitate sau o lista de lucrari... A devenit aproape un reflex, ca atunci cand vine vorba de ...
Vezi detalii
19 august 2021
Aspectul portretelor renascentiste
De ce portretele renascentiste ni se par acum ciudate? Fenomenul renasterii italiene a fost unul cu totul deosebit pentru intrega lume civilizata. Mostenirea renascentista, stilurile artistice ce i-au urmat au “supus” toata lumea Occidentala pret de sute de ani. Sunt multe persoane pot face distinctia clara  intre o pictura renascentista si una baroca si aproape ...
Vezi detalii
19 august 2021
Doamna din Auxerre
Expusa la Muzeul Luvru din Franta, este reprezentarea unei statui de tip Kore (statuie independentă a unei fecioare, folosita in scopuri religioase/ritualice). A primit apelativul “Doamna din Auxerre” deoarece a fost redescoperita intr-un depozit dintr-un muzeu al localitatii Auxerre (Burgundia), Franta. Statuia este de origine cretana, executata in jurul anilor 650 - 625 i. e. ...
Vezi detalii
19 august 2021
Primul nud frumos din arta
Baiatul Kritios - Tranzitia de la arta arhaica la arta clasica – Clasicitiatea timpurie # titulatura de "Primul nud frumos din arta" Opera statuara “Baiatul din Kritios” a intrat in patrimoniul istoriei artei sub titulatura de “primul nud frumos din arta”. Acesta formulare ii apartine istoricul de arta britanic, Kenneth Clark. Statuia a fost realizata ...
Vezi detalii
18 august 2021
Competitia titanilor 1401: Brunelleschi vs Ghiberti
Competitia titanilor din 1401 pentru lucrarea de decorare a noilor porti ale baptisteriului din Florenta In anul 1401 municipalitatea Florentei (mai exact una dintre cele mai importante bresle ale acesteia) decide sa organizeze un concurs pentru realizarea unor noi porti a Baptisteriului. Baptisteriul Sfantului Ioan din Florenta, reprezenta una dintre cele mai importante cladiri publicile ...
Vezi detalii