Activitatea mea de fotograf, precum și cea în cadrul agenției de publicitate, a presupus o interacțiune constantă cu oameni din diverse medii sociale. Am avut ocazia să întâlnesc persoane din toate categoriile, de la cei cu foarte puțină educație la intelectuali de renume, și de la persoane fără ocupație la CEO-uri de multinaționale. Cu mulți …
Mai jos veți găsi principalele mele competențe, date biografice, fragmente din ultimele lucrări, articole de interes precum si alte informații despre proiectele în care sunt implicat. Sper să găsești aici informații utile. Îți urez lumina bună în găsirea inspirației!
-
Principalele competențe
-
În prezent, activez în cadrul unei agenții creative de publicitate din București. Am rămas însă fidel artei și istoriei acesteia. Folosesc fotografia, lumina și sunetul ca principal discurs artistic. Îmi concep lucrările în serii și experimentez tehnici vechi de fotografie.
Mă atrag mai mult umbrele decât sclipirile de moment. Chiar dacă iubesc adevărul, mă simt mai apropiat de Platon decât de Aristotel.
Mă definesc ca un NON_Artist vizual.
"χαλεπὰ τὰ καλά"
-
-
STUDII
-
Liceul Tudor Vladimirescu București - dep. Matematică Informatică
Universitatea tehnică de construcții București - dep. Traducere si interpretare
Universitatea națională de arte București - dep. Foto / Video
UNATC București dep. Light and Sound Design
-
-
EXPERIENTA PROFESIONALA
-
In prezent: Specialist in marketing si publicitate / Managing partener: Creative IT Media - Agentie de publicitate
Experiente profesionale trecute: UX/UI Designer | Web&Graphic Designer
-
Imaginea ca limbaj universal
Imaginea reprezintă un fundament al tuturor activităților umane. Stăpânirea artei imaginii – atât crearea, cât și interpretarea acesteia – deschide porți noi și oferă modalități mai profunde de raportare la lume. Imaginea este Vorbire. Procesul de gândire și interacțiune cu realitatea se construiește în jurul imaginii.
dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ai gusturi bune…
Câteva cuvinte despre fotografie:
Fotografia este doar o altă modalitate de a te raporta la Imagine. Față de alte arte, fotografia este cea mai sinceră: îți dă cât îi dai. Are capacitatea de a percepe realitatea „așa cum este,” oglindită în ochii fotografului. Fotografia poate fi un discurs mai profund decât realitatea însăși. Ea poate „anula” timpul exterior, înmagazinând timpul ei: timpul declanșării – un prezent continuu și absolut. În acest fel, fotografia ajunge să fie în măsură să schimbe starea și chiar gândirea unei persoane. Astfel, iată cum fotografia a reușit să îndeplinească una dintre cele mai de preț dorințe ale omenirii: să oprească timpul în loc.
Încă din primele zile de la apariție fotografia a avut un impact considerabil asupra artelor vizuale. Avangarda artiștilor a trebuit să se reinventeze, să părăsească realismul căutat de secole și să meargă către abstractizare.
De astăzi, pictura este moartă – Paul Delaroche
Pentru societate beneficiile au fost enorme: știință, documentare, jurnalism, la expresie artistică și păstrarea amintirilor personale. Omul de rând reușește să își imortalizeze persoanele iubite, fără a mai apela la un artist plastic (pictor, grafician etc): privilegiu rezervat doar persoanelor din înalta societate.